De dirigent

Het koor staat onder de bezielende leiding van de dirigent Maria Kuijpers-van Leeuwen.

Maria Kuijpers-van Leeuwen maakt al op jonge leeftijd muziek in huiselijke kring en in het kerkkoor van haar vader. Vanaf haar 16e jaar zingt zij een aantal jaren onder leiding van Barend Schuurman bij een oratoriumvereniging. Zij studeert in 1977 af aan de Pedagogische Academie met als specialisatie muziek en verzorgt al vele jaren de muzieklessen op de basisschool waar zij les geeft.

Tussen 1989 en  2013 dirigeert zij het gemengd koor Horizon in Schipluiden en sinds de oprichting in 2006 – eerst samen met Ad van Unen maar later zelfstandig – het koor Cantabile Plus. 

Daarnaast heeft zij haar medewerking verleend aan twee grote musicalproducties en was zij de dirigent van de "gouwe ouwen", een energiek koor van 65-plussers dat een aantal popconcerten heeft verzorgd. Als voorzitter van de Stichting Qui Vive en de Stichting Personare heeft zij vele concertreizen naar o.a. China en Frankrijk georganiseerd.

Bij Cantabile Plus richt zij zich op het liedrepertoire in verschillende talen en uit verschillende stijlperiodes en probeert zij bijzondere samenwerkingsverbanden aan te gaan.

Terug